Jeg går med Fido på hovedet

Fido (ærteposeleg) er en sang, jeg stiftede bekendtskab med for en del år tilbage, og den har vakt jubel mange gange hos børn alle steder.

Fido er denne her ærtepose, som man kan gå med forskellige steder på kroppen. Gennem denne sang lærer børnene forskellige begreber, der tilhører kroppen , fx hovedet, øret, foden og så videre.

Børnene lærer samtidig at balancerer med Fido, og de synes, at det er rigtig sjovt, når han falder ned til sidst, og man siger “BUM!!”

Min erfaring er, at den både er rigtig god til både de små, der lige har lært at gå, eller kan sidde på armen, og til de store børn, der er på vej i skole.

Ved de helt små børn plejer jeg at holde mig til hovedet og så gentage den rigtig mange gange, da de er mest trygge ved denne gentagelse,. Så når de kender den, begynder jeg lige så stille at udvide med andre steder på kroppen.

Til de større børn, er det sjovt at finde mere udfordrende steder at gå med Fido, fx rygge og øjnene.

Ærteposerne har jeg selv lavet. De er ikke fyldt med ærter, men med Hamaperler (perlepladeperler) fra IKEA. Så kan poserne nemlig vaskes, når de er blevet savlet lidt for meget på.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s