Mine projekter

Den første sangbog er færdig!

“Syng, Spil, leg og lær – Musikalsk Legestue for 0-3-årige” er arbejdstitlen på den børne-cd med tilhørende bog, jeg er ved at udarbejde. Dette skrev jeg tilbage i januar 2014. Nu er den færdig, og den kom til at hedde “Sig hej til Jumbo – musikalsk legestue for de 0-3 årige”.

Sådan ser min første sangbog med CD ud. Bogen/ cd’en er bygget op som en musikalsk legestue, med bl.a. goddagsang med fagter, bevægelsessange, sange om dyrelyde, og afsluttes med en slappe-af sang.

Planen var fysisk udgivelse, evt. suppleret med en app til iPad. CD’en/ bogen kommer til at indeholde ti sange, alle er mine egne børnesange, der har til formål at styrke begrebsmæssige, motoriske, sociale og musikalske færdigheder hos små børn. Jeg har revideret planen om at lave den som app, da jeg i stedet bruger denne hjemmeside til at udgive små videoer og så uddele visitkort, hvor adressen står på. Desuden ligger det også hos Gyldendal på deres portal legoglær.gyldendal.dk

Indspilningen har været i gang i det Ålborgensiske Audiorama Studio, ejet af Jonas Schou.

Foto: Charlotte Gottlieb

Jeg sendte materialet ind til Forlaget Dansk Sang, som syntes, at det var et rigtig godt materiale, men fordi Gyldendal havde fået lov at lægge det på deres portal, ville de ikke have noget med det at gøre.

Da der er efterspørgsel på det fysiske materiale, sendte jeg det ind til Forlaget Ravnerock, hvor man betaler en stor del selv for at få det udgivet, og det er da meget muligt, at de penge aldrig kommer hjem igen, men skidt 🙂

Og Forlaget Ravnerock vil gerne udgive det!! Lige så snart jeg ved mere om tidshorisonten, skal jeg nok meddele det 🙂

Det ved jeg nu, som I kan se, det bliver den 27. februar :9 jeg har valgt at lade tidsplanen stå her på siden, da det giver en idé om, at man forestiller jeg noget, og så går der alligevel lidt længere tid, end man regner. Men sjovt nok gør det ikke noget, når man så sidder med resultatet 🙂

Projektbeskrivelse:

Der findes masser af danske børnesange, men mange af dem er mere fokuserede på ord i stedet for fagter, og det er de helt små ikke klar til endnu. Dette er mit bidrag til, at de helt små børn får et bredere udvalg af sange, som de kan relatere sig til, og jeg er villig til at lægge det i det, det koster, at få realiseret dette projekt. Også selvom det rent økonomisk blot ender med at være en dyr hobby fra min side af, er jeg sikker på, at mange i Danmark kan få glæde af produktet.

Produktet er en fysisk børne-cd med tilhørende sangbog, som børn og voksne kan få glæde af både i de private hjem og i legestuer og institutioner. Ved netop at supplere børne-cd’en med en sangbog, giver det en større fleksibilitet i anvendelsen af materialet. Voksne kan lære at spille sangene gennem at lytte, hvis de ikke kan læse noder. Børnene kan få cd’en sat på en dag, bare til at hoppe lidt rundt til, man kan sidde og kigge i bogen samtidig med, at musikken spiller og så videre.

Desuden har jeg en vision om at få den udgivet som app til iPad, hvor børn og voksne kan sidde sammen og se på illustrationerne, synge med på teksten, mens melodien kører.

Bogen/cd’en indeholder ti sange og er bygget op som en musikalsk legestue med start og slut, så voksne kan bruge den i sit hele til at lave en musikalsk aktivitet på godt en halv time, men den kan også bruges til inspiration til at tilføje nye sange, hvis de voksne har et repertoire i forvejen.

Procesplan

August 2013 Udvælge sange – done!
Oktober 2013 Lavet aftaler med studie, illustrator og nodemager – done!
November 2013 Indspilning – done!
Januar 2014 Mixning – done!
Jan/ feb 2014 Mastering – done!
Feb/maj 2014 Indsendelse til bogforlag, vente på svar – blev webforfatter på Gyldendal
Maj/september 2014 Hvis afslag, indsendelse til musikforlag, afvente svar
September/oktober 2014 Hvis afslag – egen finansieret mangfoldiggørelse indsendt til Ravnerock – krydser fingre – jæs!!
Oktober/november 2014 Klar til julesalg??? – nej, men udgives 27. februar hos Ravnerock 🙂

Jeg har mange hjælpende hænder inde over projektet. Jonas Schou, Simon Bang og Thomas Nissen har hjulpet med indspilningen, Sarah Andresen har lavet noder for mig og jeg har selv lavet illustrationerne. Da jeg ikke kan tegne fandt jeg på den løsning at fotografere mine tøjdyr og male dem i Paint i bedste malebogsstil. Det tager lang tid, men jeg synes resultatet er blevet lige som jeg genre vil have det 🙂

I mit Aalborg-netværk, hvor jeg har nævnt, at jeg arbejder på at få denne bog + cd udgivet, har der været stor interesse blandt dagplejere, pædagoger og forældre, så der er på forhånd en mindre aftagerskare, og jeg vil yderligere reklamere for produktet ved at tilbyde mere eller mindre gratis arrangementer i de relevante målgrupper, hvor sangene fra bogen bliver inddraget.

Facebookside: https://www.facebook.com/karinaforboern

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s